Cara Merawat Berak Berdarah Dan Buasir - Khasiat Propolis Active Edaran Yanalis

TAHNIAH KERANA TELAH SAMPAI DI LAMAN WEB YANG TEPAT UNTUK BANTU SELESAIKAN MASALAH BERAK BERDARAH DAN BUASIR YANG ANDA ALAMI!!


Sebelum anda meneruskan pembacaan di laman web ini, saya sangat mohon kepada anda untuk menonton sebentar video di bawah ini:


"Adakah Anda

Pernah Alami

Berak Berdarah

Atau Alami"


Jom Semak Dahulu Masalah Anda Di Tahap Yang Mana?


Anda Setuju

"Sembelit"

Adalah Antara Punca

Berak Berdarah

Dan Buasir?



"Ketahui Apa Punca Buasir Serta Bagaimana Propolis Active Membantu MENGECUTKAN Buasir Anda Dan Cara Pengambilan Yang BETUL"



PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



 Buasir oh Buasir!

Tahukah Anda?

Buasir atau hemoroid adalah penyakit yang terjadi pada bahagian dubur. Penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. Ianya boleh berlaku sama ada di dalam dubur atau di kawasan luar. Biasanya pesakit akan berasa sakit kesan tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. 
propolis active untuk buasir, propolis active malaysia

Bengkak itu terjadi disebabkan oleh pengembangan saluran darah pada sel-sel yang melapisi saluran dubur. Selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan semasa membuang air besar juga terjadi disebabkan oleh luka pabila najis keras bergesel dengan buasir.


BAGAIMANA BUASIR TERJADI?

Buasir merujuk kepada urat darah di dalam dinding dubur. Kedudukannya berada di bawah selaput lendir iaitu lapisan dubur yang paling dalam. Tekanan berlebihan di bahagian rektum menyebabkan dinding vena darah teregang dan membonjol, kadangkala boleh pecah, menyebabkan buasir.


Di dalam saluran dubur manusia terdapat kusyen vaskular di antara anus dengan rektum bawah, menjadikan otot-otot dubur menjadi elastik atau kenyal.


Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.


Lama-kelamaan ia menjadi kurang memberi dan akhirnya terjulur keluar daripada dubur bersama darah yang berwarna merah cerah yang menitis, tersembur atau meninggalkan kesannya apabila dikesat tisu tandas.


Walaupun pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, cirit-birit juga boleh menjadi puncanya


INGAT YE:
Pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya buasir tetapi boleh jadi petunjuk kepada lain-lain penyakit yang lebih serius seperti kenserkolo-rektal. 

Jadi sebaiknya anda dapatkan rawatan atau nasihat dokter terlebih dahulu jika alami masalah yang serius.


Cari Rawatan Alternatif?

Sebelum saya melanjutkan perkongsian mengenai cara rawatan alternatif untuk anda yang alami masalah buasir dan berak berdarah ni, saya nak perkenalkan dahulu diri saya. Orang cakap, tak kenal maka tak cinta. Tapi bukanlah cinta yang saya nak cari, cukuplah jika diri ini dihargai dan disayangi... 

Nama saya Mohd Fekry. Boleh panggil Fiq sahaja. Alhamdulillah sudah lebih 5 tahun berpengalaman dalam bidang perniagaan atas talian (online). 

Namun baru memasarkan produk Propolis Active Atasi Buasir ini secara active sejak Mei 2016. Syarikat kami mendaftar di SSM atas nama FH Qaseh Beauty.

siapa FH Qaseh Beauty, pembekal propolis active malaysia

Ini Cerita Saya Bagaimana Saya Mula Menjual Propolis Active.

Alhamdulillah, telah ramai yang telah berpuas hati menggunakan propolis active untuk mengatasi masalah buasir mereka termasuklah saya sendiri. 

Saya ada masalah satu masalah iaitu masalah sembelit sehingga pernah berak berdarah. Bayangkan, saya suka makan daging-daging, makanan laut, minum minuman bergas, makanan pedas tetapi kurang minum air masak dan kurang pengambilan serat seperti buah atau sayuran. Makanan saya paling tak suka makan sayur-sayuran terutama yang ada rasa pahit-pahit.

ubat berak berdarah, ubat buasir mujarab, ubat buasir berkesan,


Suatu hari, ketika hendak buang air besar, saya terpaksa meneran yang agak kuat kerana sembelit. Selepas meneran, saya dapat rasa ada cairan mengalir di celah dubur saya. 



Bila saya pandang ke mangkuk jamban, saya dapati ada beberapa titisan darah sedang menitis. Dalam hati, "Aku period ke...?". Risau giler masa tu.. serius..



Anda pernah alami situasi seperti ini? Jika YA, inshaAllah Propolis Active boleh menjadi asbab penawar kepada masalah anda.




sakit berak berdarah, buasir melahirkan, buasir otak, otak buasir,




Namun kejadian tu berlaku bila saya ada masalah sembelit. Dan paling tak best, bukan aje terpaksa perap lama di dalam toilet, bila keluar toilet je terpaksa jalan mengengkang disebabkan rasa perit pada kawasan dubur. 


Bayangkan, nak duduk pun tak selesa. Serius perit.. Kadang-kadang depan orang ramai terpaksalah jalan tu cover sikit.. Huhu.. 


Lepas saya cari di internet simptom-simptom masalah saya ni, rupa-rupanya saya mengalami masalah buasir di tahap pertama.


Sehinggalah satu hari saya bertemu dengan salah seorang pembekal produk kami (supplier Yanalis Skincare dan juga owner propolis active Yanalis) dan memberikan saya untuk cuba propolis ni. 


*Propolis ni memang tak sedap. Pahit. Tapi saya telan juga. Mula-mula lepas telan, saya mesti cepat-cepat minum air. Dia punya rasa BUKAN seperti madu. Ramai yang silap sangka propolis adalah madu. Bukan! Propolis bukan madu. Ianya sejenis damar pokok2 yang diproses oleh lebah untuk dijadikan sebagai bahagian pertananan sarang mereka.


Alhamdulillah lepas dah beberapa kali minum propolis ye, sekarang saya boleh minum tanpa perlu bilas dengan air. Namun, pengambilan air perlulah sekurang-kurangnya sehari 3 liter ye. Ingat tu..


Alhamdulillah, dengan izin Allah, saya tak lagi alami masalah berak berdarah serta jarang kena masalah sembelit. Saya amalkan tak sampai sekotak. Namun, dari segi pengalaman saya, jika anda di tahap 2 dan ke atas, anda perlukan lebih dari sekotak dan lebih masa untuk sembuh.


Sekotak Propolis Active ni boleh tahan untuk sebulan lebih. Sekotak ada 5 botol. 




Oh ye.. Untuk makluman anda, propolis active ini bukan sahaja boleh di minum. Malah boleh juga di sapu. Saya belanja anda video yang saya dah upload ini. Harap membantu ye.



Video Cara Sapu Propolis Active:



Kegunaan Atau Khasiat Propolis Lebah bagi manusia adalah:


"Sebagai Zat Tambahan Harian/Supplemen Harian"

Kajian makmal menunjukan propolis lebah mengandung zat-zat yang diperlukankan untuk membina kekebalan tubuh dan mengaktifkan kalenjar Thymus (Kelenjar terpenting mengawal atur sistem hormon badan terletak disebelah kanan, bawah leher. 

kebaikan propolis, propolis persada, propolis active, stokis propolis active, kebaikan propolis active, propolis extract
Damar Propolis

Kelemahan kelenjar Thymus mengakibatkan kelemahan sistem hormon tubuh dan keletihan keseluruhan organ). Zat-zat tersebut adalah: 

"Mengandungi semua vitamin kecuali vitamin K"
Seperti Vitamin A,B1(Thiamin) B2 (Riboflavin), Niacin, Folic Asid, B6, B12, C, D, E dan lain-lain. 

"Semua mineral yang diperlukan tubuh kecuali Sulfur"
Seperti Magnesium, Manganese, atrium, Kalium, Kuprum, Kalsium, Fosfur, Chlor, Iodium, Zink dan lain-lain . 

"16 rantai Asid Amino" penting yang diperlukan untuk regenerasi sel yang mati.

"Bioflavonoid" iaitu zat anti oksidan sebagai suplemen sel-sel tubuh sekaligus membantu melambatkan proses penuaan.



Pengubatan / Rawatan Semulajadi 


Mengandung zat aktif yang berfungsi sebagai rawatan untuk membantu penyembuhan pelbagai penyakit

Fungsi pengubatan meliputi hal-hal sepert berikut :

Sebagai antibiotikantiviral dan sekaligus antifungal semulajadi tanpa kesan sampingan. Propolis Active berfungsi Merawat Penyakit Yang Berhubungan:

kebaikan propolis, propolis persada, propolis active, stokis propolis active, kebaikan propolis active, propolis extract
Packaging Propolis Active Yanalis Yang Lama


Packaging Propolis Active Yanalis Yang Baru Bermula April 2019



Propolis Active juga bertindak sebagai:


  • Anti Inflamasi / Anti Radang: Gangrene, Gout, Gusi Berdarah, Radang ginjal, lebam, lula terbakar dan sebagainya.
  • #AntiKenser: Antikenser dan mutagenesis sel, misalnya; kenser-tum0r dan sebagainya.
  • #Detoksifikasi: Membersihkan salur darah dan detoksifikasi darah serta pembuangan toksin, triglycerin dan lemak yang boleh mengakibatkan timbulnya penyakit seperti darah tinggi, kegagalan jantung, strok, diabetis / kecing manis dan sebagainya.


Saya Kongsikan Beberapa Pengalaman Dan Testimoni Pengguna Propolis Active:


PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi.
Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.



Jom Dapatkan PROPOLIS ACTIVE ASBAB PENAWAR 1001 PENYAKIT / MASALAH berkaitan kesihatan / kecantikan anda.

Boleh diminum dan disapu pada luaran!!

~ PROPOLIS adalah damar yang dikumpulkan oleh lebah dari pucuk muda dan kulit pohon.

~ PROPOLIS mengandungi ANTIBI0OTIK semula jadi TANPA TOKSID (NaturalAntibiotic).

~ Sangat BERKESAN untuk melawan semua jenis mikrob termasuk BAKTERIA, ViIRUS & KULAT.



"Setiap penyakit ada ubatnya, kecuali MATI".



Propolis Active yang saya jual adalah edaran exclusive oleh pihak Yanalis Enterprise. Kami tidak terlibat dengan mana-mana syarikat MLM atau jualan langsung. 


Kami hanya jual secara trading / borong sahaja.

borong propolis, propolis active, propolis gold, propolis murah, propolis terbaik, propolis persada, propolis avail
Packaging Propolis Active Yanalis Yang Lama


Bermula April 2019, pihak Yanalis Enterprise telah mengganti packaging Propolis Active kepada packaging baru seperti yang tertera di bawah:




Saya Berminat Nak Cuba Propolis Active,
Berapa Harganya?

Harga Promosi AKHIR TAHUN 2019!!

Belian Loose Tanpa Kotak:

1 Botol RM30 (kos postage RM10)
2 Botol RM60 (FREE POSTAGE!)

====================

KHAS Untuk Belian Pukal:

5 botol (1 Kotak) - RM120
- Rawatan > 1 Bulan -

10 botol (2 Kotak) - RM200
- Rawatan > 2 Bulan -

SAH SEHINGGA 31 Disember 2019 SAHAJA!

FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH DAN SARAWAK BAGI BELIAN PUKAL INI!
===========================

Anda bercadang nak beli berapa botol ye? Sila KLIK button di bawah jika anda sedang melayari web ini menggunakan smartphone:


*Pengeposan menggunakan khidmat kurier PosLaju dilakukan setiap hari kecuali dimaklumkan.



P/S: Kami dalam proses update info di web ini dengan gambar-gambar packaging terbaru Propolis Active Edaran Yanalis ni. Jadi, gambar2 yang digunakan akan sedikit low kualiti. Kami akan update lagi dari semasa ke semasa. Maaf jika terdapat kekeliruan.